Email : info@aldy-travel.com

Telefon : +387 61 456 696

Telefon : +971 588 900 206

ISTANBUL 01. MAJ 2024

ISTANBUL 01. MAJ 2024
01.05. – 05.05.2024.

stanbul, univerzalna ljepota u kojoj pjesnik i arheolog, diplomata i trgovac, princeza i mornar, sjevernjak i zapadnjak vrište s istim divljenjem. Cijeli svijet misli da je ovaj grad najljepše mjesto na svijetu.

CIJENA ARANŽMANA: 999,00 KM

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

Cijene za djecu:

Dijete od 0 do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe – 50,00 KM

Dijete od 2 do 6 godina u pratnji dvije odrasle osobe – 659,00 KM

Dijete od 6 do12 godina u pratnji dvije odrasle osobe – 849,00 KM

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo (Turkish Airlines)- Aerodromske takse
  - Smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom
  - Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  - Organizacija putovanja
  - Pratilac grupe

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplata za jednokrevetnu sobu 290,00 KM
- Fakultativni izleti prema programu

- Ulaznice u objekte
- Putno-zdravstveno osiguranje 10,00 KM
- Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

Program putovanja:

 1. DAN 01. maj / srijeda SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 09:15h. Po dolasku u Istanbul (12:15h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Uz informacije o najljepšem gradu u Turskoj, doživjet ćete ugodnu vožnju, uz obalu mora i uživati u živopisnim cvjetnim pejzažima. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Predlažemo fakultativni izlet obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta, te posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Šetnja pored Aja Sofije toliko spominjane i najpoznatije građevine Istanbula sagrađene u doba cara Justinijana, koja je prvobitno bila najveća crkva u Vizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta Cisternama i Kapali čaršiji. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN 02. maj / četvrtak – ORTAKOY - TAKSIM

Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom, obilazak četvrti Ortakoy i Taksima.

Vožnja brodicom po Bosforu (cca 1,5h-2h) ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoya najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova, prodavnica i shooping centar. U Ortakoyu morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Nakon kraće pauze vozimo se prema Taksimu, slobodno vrijeme za šetnju Istiklal ulicom prepunom trgovina, kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN 03. maj / petak – ČAMLIDŽA – BAGDAD ULICA

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom čuvene Sulejmanija džamije, vrhunskog djela najpoznatijeg osmanlijskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija je izgrađena u oblasti Sultan Ahmet, vjerovatno najvažnijem dijelu Istanbula odakle su osmanski sultani vladali svijetom, a gdje se danas nalaze prvorazredne historijske građevine. Zatim odlazimo na vidikovac Čamildža odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove.

Nakon toga slijedi odlazak do Kadikoya i čuvene Djevojačke kule (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmijeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali posjetićemo čuvenu Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN 04. maj / subota PIERRE LOTTI - EYUP - BALAT – VENEZIA OUTLET

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativno odlazak do vidikovca Pieere Lotti, odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući.

Slijedi obilazak kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu. Nakon obilaska nastavljamo prema Balatu, Boemskoj četvrti koja se nalazi na evropskoj strani grada. Prepun je historijskih zdanja i šarmantnih kafića, ima atmosferu koju nećete pronaći u nekom drugom dijelu Istanbula. Kraći razgled i foto pauza. Slijedi posjeta shopping centru Venezia outlet, dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

05. DAN 05. maj / nedjelja ISTANBUL – SARAJEVO

SARAJEVO
Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer na aerodrom je predviđen u 08:50h. Let Istanbul - Sarajevo u 12:45 h

sa predviđenim dolaskom u Sarajevo u 13:40 h (po lokalnom vremenu).

KRAJ USLUGE.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Storniranje putovanja:

Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20- 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

 • Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2-2,5 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza
putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo
kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko
zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša
ili ne.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 6 mjeseci od
planiranog dana povratka sa putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.

Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 30%, ostatak se plaća najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju detaljno upoznate sa programom putovanja i Aldy Group Općim
uslovima putovanja

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
- Gotovinska uplata u Aldy Group poslovnici
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internet bankarstvom

Program je objavljen  28.09.2023.!

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!