Email : info@aldy-travel.com

Telefon : +387 61 456 696

Telefon : +971 588 900 206

ISTANBUL – Nova godina

ISTANBUL – Nova godina

29.12. – 02.01.2024.

…živahan, bučan, šarolik, haotičan, čudesan…. Carigrad je neumoran i zauzet, postojan i moćan, prepun znamenitosti, zvukova, mirisa i okusa.Istanbul je ponosan, lijep, dinamičan, božanstven, nevjerovatno privlačan…
CIJENA ARANŽMANA: 949,00 KM

popusti za djecu NA UPIT

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • - avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo/ Turkish Airlines( prtljag/kofer 23 kg + ručni prtljag 8 kg )- aerodromske takse
  - smještaj u hotelu Klas ( www.klashotel.com.tr) na bazi 4BB (noćenje sa doručkom)
  - transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  - organizacija putovanja
  - pratilac grupe

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM

- fakultativni izleti prema programu
- putno zdravstveno osiguranje 10,00 KM za osobe do 60 god./ 20,00 KM za osobe preko 60 god.

- osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM ( obavezno uzeti i putno zdravstveno osiguranje )
- ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

Program putovanja:

 1. DAN 29.12.2023. SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 15:25h. Po dolasku u Istanbul (19:25h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

 1. DAN 30.12.2023. ISTANBUL

Doručak, nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativno obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN 01.01.2024 KRSTARENJE BOSFOROM

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak krstarenje Bosforom

Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h) ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova i prodavnica. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. DAN 02.01.2024 ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela transfer za aerodrom predviđen u 10:00h . Po dolasku na aerodrom prijava na let za Sarajevo TK 1021 u 14:45h slijetanje u Sarajevo predviđeno u 14:35h. Kraj usluge.

Dodatne informacije
Polazak::Friday, 29 December 2023
Povratak::Monday, 02 January 2023
Cijena::949,00 KM

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Storniranje putovanja:

Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20- 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

 • Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 20 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 2-2,5 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza
putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo
kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko
zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša
ili ne.

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 6 mjeseci od
planiranog dana povratka sa putovanja.

Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.

Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 30%, ostatak se plaća najkasnije 20 dana prije polaska na putovanje.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju detaljno upoznate sa programom putovanja i Aldy Group Općim
uslovima putovanja

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA
- Gotovinska uplata u Aldy Group poslovnici
- Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internet bankarstvom

Program je objavljen  28.09.2023.!

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN!